Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2012 16:43 - ЕДНА ОБЪРКАНА ЦИФРА
Автор: lunenlach31 Категория: Хоби   
Прочетен: 4583 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 23.07.2012 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как,започна моята  почивка,еми ето така:

Един жежък съботен ден имайки чувство, че София се превръща във фурна за хляб, толкова е горещо, че почти се замаявам съсредоточено избирам дестинация за път. Поради технически прични автомобилът ни също реши да излезе в отпуск,само дето това решение го взе паралелно с нас и без да ни уведоми, рабира се не се ядосах, какво по хубаво да пътуваме с влак например, събирам мнение от двамата пътуващи с мен - едно голямо дете с уморени очи - Коко,работата понякога му идва в повече и ми се иска почивката да го откъсне и да му домесе много слъчеви усмивки и едно малко дете Сашо ,пълно и кипящо от енергия тинейджарче на което все нещо не му е както трябва, оправдавам си го кризата на възраста, нали си е моето детенце. Та решенията ги взимаме уж заедно, ама интересно как все става това което на мене ми се искa. Вторачила съм очи в монитора пред мен, стаи, квартири, къщички, хотели, каквото душичка ти сака и ‘айде измислих го, двамата мъже ме подкрепя , дестинация Велинград , превозно средство влак+теснолинейка, маршрут София-Септември-Велинград, и  започвам телефони позвънявания, първо място-заето,второ място свободно ама за два дни, трето място.........пак заето, започвам да се отчайвам,ама все пак в сезон сме, нормално е да няма места и най-накрая:
-Ало добър ден -гласчето ми звучи почти по детски с някаква тайна надеждичка -имате ли свободни стайчки?
И оооооооооо чудо........... отговора
-Да имаме, една тройка, не е особено голяма ама е хубава.
Задавам хиляди въпроси и най-накрая питам
-А ,как да стигнеме от гарата до вас?
Многозначително мълчание ....
-Абе момиче ние тук гара нямяме.
-Ама как така нямате, нали във Велинград все още върви теснолинейката?
-Каква теснолинейка в Сапарева баня ..................
Oпа ,почвам да мисля,  ама как Сапарева баня, аз дори незнам къде се намира, никога не съм ходила в бързината бях сбъркала телефоният номер, бях объркала само една цифричка вместо 3 бях набрала 9 .... за късмет....
Затварям телефона с уговорка да се обадя за да потърдя евентуална резервация. Мисловният процес започва да тече в русата ми главица, малко интернет дани ,разучаване на местоположението на въпросното градче.
Обаждам се с несигурен отказ ,но се обаждам
-Ние нямаме кола, на ремонт е,е няма как да стигнеме до вас - отговора отсреща ме стъписа
-А не така момиче, не ползвайте транспотра за оправдание, час и половина е от София до Сапарева баня, автъбусът тръгва от автогарата на Овча купел в 14.20.
Е  хайде кажете какво да отговоря, затварям телефона, съдба, казвам си ,там трябва да почиваме.
Отново нет (да живее прогреса) аз искам да видя все пак някаква стаичка и така попадам тук:


image


image

къщичка прекрасна , параклис, страхотна градина, а е и свободна, да, има свободна стайчка, така казва мъжкият глас зад телефона, пита ме сериозен ли е разговора, замислям се със сигурност има много хора които се обаждат за спорта, приготвям едно куфарче две ранички, уреждам на госпожичка кучица хотел, забравих имаме си домашен любимец,  10 месечна  намера едвам живичка, сега е прекрасна животинка.Та приготвям я и нея,  завеждам я на едно прекрасно място където и тя ще си почине ама от нас.
Понеделник 14.20 с две ранички една огромна дамска чанта и едно куфарче се натоварваме в автобусчето и поемаме, искам да ви кажа, хубава е родината ни и пътищата не са чак толова лоши, не усетих как стигнахме там, все едно фея с магическа пръчица ни пренесе пред една чешма.
Бавно и полека   стигнахме "леговището си" за бъдещите ни нощувки, очакванията ми бяха по скромни,бях доволна, тревичка,цветя,скаричка ,битово и спокойно ,точно каквото ни трябваше,а хазяйте ,само една думичка мога да кажа ама истинска, ХУБАВИ ХОРА, оставиха ни да си правим всичко което си поискаме, за миг съжалих, че не сме с кола, не за друго - Рилските езера бяха толкова близо до нас, но нищо имаме повод да дойдем пак .
Само стоварихме раничките и куфарчето(добре, че  е на колелца и само да вметна за първи път взимам толкова дрехи колкото са ми необходими,за мен и двата ми мъже), разпитахме хазяйна почти като в районо,кратко и отсечено, точни въпроси, ама аз съм си такава обстоятелноста ме изнервят,за това и винаги нещо съм недоразбрала, но характер какво да го правиш ,толкоз години се мъча да се превъзпитам, ама не става -емоционалност.
Поемаме по пътя надолу, още като пристигнахме видях гейзера ,той е точно срещу уличката която води към квартирата, е ха познайте, точно като малките деца скочих в гьола, душата ми запърха като пеперуда,изпитвах чувство на свобода,толкова е хубаво съзнанието да приеме всичко около теб с цялата му красота.
imageИ аз като всяка жена страдам от онова нещо,  наречено любопитсво, за час обиколка разбарах къде се


намират ,плажове ,магазинчета и най-вече тото пункта, пазарчето, та дори  училището, хапанахме, пийнахме и се върнахме в крартирата с две двулитрови бирички-жаджда, а и градинката на хазяйте предполгаше дълги  престой на масаичката до скарата. Да ама не чистият въздух ли, тишината ли, е не знам какво, но си легнахме в 22.30 като послушни дечица изпратни от мама и тате на лагер. Няма да ви разказвам за опитите ми на плувкиня,пълна катастрофа, пак не се научих да плувам. Минералната вода в Сапарева баня извира на 103 градуса и в двата басйна на, които бяхме съответно е разредена за да стигне нормалните 30-40 градуса, за любопитните само с няколко думички - единият басеин, които се намира до Гейзера в най-дълбоката си част е 1.40,има джакузи, един детски басейн и един бебешки с малко по топла водичка, обстановката е на ниво в цената на входа е включен шазлонг и чадър,за такива като  мен дето изпитват ужас ако под краката си не усещт дъното това е перфектният вариант, капацитета на басейна обаче е 200 души.(малко фото)

image

image
Другият басейн си е за плувци 1.50 метра в най-плитката част до 2.20, дължината не я запоних но на око е около е 20 метра, само ‘дето  това, че е дълбок въобще не пречеш на малчовците да скачат вътре с хъс и без страх ,цената на входа е символична, шазлонга се плаща оделно, а цацата им е превъзходна,има волейболно игрище с пясък,басейн за спортисти :)
Няма как като си лягаш в 22.30 сутрин да спиш до 10, излюпвах се в 6.30,правех си горещо  кафенце ,може би е хубаво сега да кажа в къщата има механа за общо  ползване, кафемашина, няколко хладилника, микровълнова печка, готварска печка, газов котлон, милялна машина, всякакви прибори, всичко необходимо на едно домакинство. Та сутрин използвах момента двамата мъже докто спят да се ровя из интернет и така открих,че  в близкото село Овчарци  има водопад. Е събудих ги ,това трябваше да се види. В 10.05 Коко още дремеше не бе доизпил сутрешното си кафе, а вече се подрускваше в автобуса към Овчарци,три километра е пътя от Сапарева баня до селцето, за 6 минути стигнахме. Бях се настройла за дълаг преход , а то само 40мин. по еко пътечка в началото на която имаше "валявица", а какво е "валявица" еми ето това image
image

Стигнахме  и уууааауууууууу, винаги си задавам въпроси като видя такива места, толкова много красота и величие има тази България, чак да и се неначудиш ,няма смисъл от думи,само снимки дано успея да предам това което изпитах..............

image

image


image



image

пазителят на водопада


Петък е, ех  свърши ,сътворихме си една приказка,
ей така на шега, ..... от една объркана цифричка!

 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво. Чудесно си прекарах, чет...
22.07.2012 17:18
Браво.Чудесно си прекарах, четейки написаното.Поздрави!
цитирай
2. анонимен - Много ми хареса написаното, и снимките, но...
22.07.2012 17:38
Употребата на "й" вместо "и" направо ми избоде очите. Не се заяждам, честно:)
цитирай
3. анонимен - . . . НА МЕН ПЪК НЕ МИ ПРЕ4И ПРАВОПИСА ...
22.07.2012 18:15

...НА МЕН ПЪК НЕ МИ ПРЕ4И ПРАВОПИСА И)))...СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО ТРЪГНЕШ НА ТАМ МИ ПИ6И В ЛИ4НАТА ПОЩА,ЗА ДА ТЕ ПОКАНЯ НА ВТОРА ОБИКОЛКА НА СЪ6ТОТО МЯСТО-НЯКОИ СНИМКИ МЕ ВПЕ4АТЛИХА)))...
цитирай
4. анонимен - Непременно го покани, че да видим ...
22.07.2012 23:11
Непременно го покани,че да видим какво е имал в предвид Луци:)
Стереотипа си е стереотип,ако щеш се пъни да изглеждаш оригинален,налиЛуци?
цитирай
5. lunenlach31 - :)
23.07.2012 00:08
анонимен написа:
Браво.Чудесно си прекарах, четейки написаното.Поздрави!

Радвам се че ВИ допада и благодаря за коментара
цитирай
6. lunenlach31 - :)
23.07.2012 00:11
анонимен написа:
Употребата на "й" вместо "и" направо ми избоде очите. Не се заяждам, честно:)

Не го приемам като заяждане,ужасно зле съм с правописа,дано грешките не са Ви попречили ,да разберете рекламната част на творбата,препоръчвам Ви с две ръце ,поне три дни почивка точно в Сапарева баня
цитирай
7. lunenlach31 - хах:)
23.07.2012 00:16
lucyfer написа:

...НА МЕН ПЪК НЕ МИ ПРЕ4И ПРАВОПИСА И)))...СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО ТРЪГНЕШ НА ТАМ МИ ПИ6И В ЛИ4НАТА ПОЩА,ЗА ДА ТЕ ПОКАНЯ НА ВТОРА ОБИКОЛКА НА СЪ6ТОТО МЯСТО-НЯКОИ СНИМКИ МЕ ВПЕ4АТЛИХА)))...

Да разбирам ли че сте добър екзкурзовод:),непремено ще пиша ,знам че има поне още един водопад,и Благодаря за коментара:)
поздрави Нина
фотосите са само 6.8 МР на 16:9,дано сте доловил чувството което има
цитирай
8. lunenlach31 - Съжелявам
23.07.2012 00:21
анонимен написа:
Непременно го покани,че да видим какво е имал в предвид Луци:)
Стереотипа си е стереотип,ако щеш се пъни да изглеждаш оригинален,налиЛуци?

не разбирам коментарат Ви ,блондинка съм ,стереотипа може да е уникален ,стига погледа върху него да е нестандартен,но пък не всеки има очи............. за това
благодаря за коментара:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lunenlach31
Категория: Хоби
Прочетен: 81154
Постинги: 24
Коментари: 42
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031