Постинг
30.04.2011 09:11 -
Пълнено кисело зеленце
Автор: lunenlach31
Категория: Рецепти
Прочетен: 2090 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.04.2011 09:24
Прочетен: 2090 Коментари: 2 Гласове:
1
Последна промяна: 30.04.2011 09:24
1кисела зелка
400гр.свинско месце
400гр.телешко месце
4оогр.пилешко месце
Олио,черно пиперче,червено пиперче,зърна бахар,дафинов лист и сол.
Покриваме подходящ съд с домакинско фолио за пече толкова че да ни стигне да опаковаме зелката, отрязва се внимателно кочана на зелката,и от въре на въка се вадят листо по листо(зелчицата трябва да заприлича на кръгал аквариум за рибки).
Месцето се реже на хапчици,извадените листа на зеленцето също се нарязват,в дълбоко тичанче или по скоро в тенджерка се налива” доволно” количство мазнинка,запържваме месцето около 7 минутки и прибавяме към него зелето, овкусяваме с черно пиперче и сол ако е необходимо и на слаб огнън оставяме тихо да си по колкочи около час (да му изври водицата така да се каже ),преди да свалим от котлончето към зелето и месцето прибавяме червено пиперче на вкус,5-6 зърна бахар и поне две листенца давинов лист.
Сваляме от котлона и започваме да пълним зелчицата ,която предварително от външната страна сме я намазали с олио и червено пиперче,опакова ме зелката в фолиото и пъхваме в загрята фурна на 180 градуса,така приготвената чудесия забравяме в фурната за поне 3 часа.
През тези три часа може прахосмукачка да се пусне:),прането да се изглади,праха да се обере или просто да изгледате Терминалът.
http://www.cinefish.bg/Terminalat-The-Terminal-id2626.html
:)
:)